Ten tijde van Corona ben ik foto’s gaan maken van de berichtgeving, beelvorming, situatie, mensen en het protest.
Omdat veel dingen mij verbaasde en ik voelde ik moet dit vast leggen. Dit zou wel eens van belang kunnen zijn of worden.

Nu de samenleving weer enigzins terug is naar hoe het daarvoor was, vraag ik me af; hoe heb jij deze periode beleefd?
Vondt je het raar, normaal of?

Kun jij je nog herinneren dat alle horeca dicht was en we vooral onze dagen wandelend buiten in de natuur doorbrachten. Op sommige plekken mochten ongevaccineerden zonder qr code niet naar binnen. Zelfs niet om te plassen. Bij dit adres mochten juist alleen maar gevacineerden naar het toilet.

Kun je het je nog herinneren?…Dat je maar met max 3 a 4 mensen bij de bakker of in dit geval de slager naar binnen mocht?! Gelukkig mocht er bij deze slager een extra persoon naar binnen. Want Corona was pas gevaarlijk vanaf 5 man.

Weet je ook nog dat personeel van de supermarkt achter plastic zat, of dat de mandjes geteld moesten worden?! Of dat men met een boog om je heen liep op straat? Gekke tijden.

In 2021 ging ik op reis naar Sardinie en Sicilie. De zomer in Nederland brak maar niet door en ik kon niet leven met de gedachte om de winter in te gaan zonder zomer (en met weer eventuele lockdowns).

Best wel gek dat we zelfs buiten gezichtsmaskers moesten dragen. Ik kreeg het er benauwd en droeg het masker zo min mogelijk. Daarnaast zijn virusdeeltjes veel kleiner dan de openingen in het masker dus is het net als een hor voor muggen waarvan de opening zo groot is als kippengaas. Dus. Ook is gebleken dat het inademen van oude lucht slecht is voor de conditie van je hart en het dus meer schade toebrengt dan de voordelen als die er al zijn.

Dit was denk ik wel de het grootste plastic scherm, of moet ik zeil zeggen wat ik heb gezien. Helaas reikte het net niet tot aan het plafon. Zal je net zien dat het virus er dan overheen kruipt.