
Volgens mij zit het tuinieren in mijn genen. Mijn opa was hovenier en had daarnaast een grote moestuin. Mijn opa was altijd in de tuin. In mijn jongere jaren was ik ook het meest buiten te vinden.
In de natuur vind ik rust, ontspanning, fascinatie en verwondering.
Toen ik in 2018 de signalen van een burn-out voelde aankomen ben ik bij Uit je Eigen Stad vrijwilligerswerk gaan doen. En sindsdien heb ik bij veel tuinen en groenprojecten meegewerkt.




In 2018 heb ik meegewerkt bij een permacultuur project in Sicilië genaamd Saja. Ik heb daar veel geleerd over tuinieren, zowel op de standaard manier als middels permacultuur.
Zo heb ik geleerd om middels de permacultuur kalender te oogsten en te zaaien. Koken met ingrediënten van het land, composteren, bestuiven van tropische planten, maken van jam, brood en spirulina.



In 2020 heb ik een tijd meegwerkt als jeugdbegeleider bij Natuurcentrum Arnhem. Ik assisteerde de kinderen met het planten van zaadjes, oogsten, uitdunnen en onderhouden van hun moestuintje.




Ten tijde van corona ben ik mij gaan verdiepen in eetbare planten, bloemen en (on)kruid. Ik had hier al wel wat kennis over opgedaan tijdens mijn tijd bij Uit Je Eigen Stad maar wilde hier nog meer over weten.
Op aanvraag geef ik eetbare (on)kruid wandelingen. Zo ook voor Design Platform Rotterdam zoals te zien is op deze foto´s.




Tijdens een vervolg wandeling i.s.m. met Design Platform Rotterdam hebben we een ander deel van Rotterdam onderzocht. En uiteindelijk uitgekomen bij luchtpark Hofbogen.




Ook heb ik ervaring in het bereiden van gerechten en de heilzame werking van sommige planten en bloemen.


