De Carrousel, gepresenteerd tijdens Flying Condor Crossing Borders in De Garage Rotterdam.

Foto´s: Aad Hoogendoorn

De Etalage was een project geïnitieerd door Joris Kelderman, Jan Mostert van de Herstelacademie in Delft, Marcha van den Hurk en het Stedelijk Museum Schiedam. Met het idee om te onderzoeken of het maken van kunst kan helpen bij herstel, met name mentaal herstel. Op dinsdag en donderdagen werd er gezamenlijk kunst gemaakt. Er ontstond al snel een vaste groep. Ik was er daar een van. Het was een ontzettende leuke en inspirerende tijd. Zonder een vast omlijnt plan zijn er geweldige creaties ontstaan. Het was bijzonder om te merken dat kunst mensen met allerlei achtergronden kan verbinden.

Gedurende het project nam Joris enkele interviews af. Deze interviews verschenen als een blog op de website van Stedelijk Museum Schiedam en zijn later ook in een boekje verschenen. Van juli 2021 tot en met december 2021 hebben we de expositie vormgegeven. In December moesten we onverhoopt stoppen vanwege Corona. In het nieuwe jaar hebben we het weer opgepakt en was het eindresultaat te bezichtigen tot februari 2022 op de Broersvest in Schiedam. Daarna was de carrousel een korte periode onderdeel van de expositie Flying Condor, Crossing Borders in De Garage te Rotterdam. Zie de foto´s hieronder.

Gedurende dit project is er ook een T-shirt ontstaan met daarop de tekst: “Ik wilde iets zeggen maar dat gaat nu niet meer“ Wat eigenlijk gewoon een grapje was maar door de lockdowns naar verloop van tijd een hele andere betekenis kreeg.