Eigenlijk zit het tuinieren in mijn genen. Mijn opa was hovenier en had daarnaast een grote moestuin en thuis een voor en achter tuin. Mijn opa was altijd in de tuin. In mijn jongere jaren was ik ook het meest buiten te vinden. In de natuur vind ik rust, ontspanning, fascinatie en verwondering.

Toen ik in 2018 de signalen van een burn-out voelde opkomen ben ik bij Uit je Eigen Stad vrijwlligerswerk gaan doen. En sindsdien heb ik bij veel tuinen en groenprojecten meegewerkt.


Omdat ik het tuinieren zo leuk vond overwoog ik een carrière switch als boerin. Omdat ik hier over twijfelde leek het me een goed idee het platteland leven eerst eens te ervaren. Ik hoorde via via dat er een grote permacultuur beweging was op Sicilië. Ik als Italië liefhebber wilde dit wel eens met eigen ogen ervaren. En zo geschiedde.

Hierboven zie je enkele foto´s van mijn werkzaamheden bij Natuurcentrum Arnhem. Waar ik als jeugdbegeleider de kinderen met een moestuintje hielp.

Ten tijde van Corona ben ik mij gaan verdiepen in eetbaar (on)kruid. Ik had hier al wel wat kennis over opgedaan tijdens mijn tijd bij Uit Je Eigen Stad. Maar ben mezelf hier over gaan educeren omdat er ten tijde van Corona niet veel te doen was behalve wandelen. En ook uit interesse. Sinds kort geef ik eetbare (on)kruid wandelingen. Waarvan een van de 1e wandelingen in opdracht was van Design Platform Rotterdam.