Het is mijn missie om jou weer te laten geloven in jezelf

Dat je ondanks innerlijke pijn en moeilijkheden er mag zijn. Gewoon precies zoals je nu bent.
De wereld heeft namelijk meer sensitieve mensen zoals jij nodig.

In opdracht van stichting Inclusia heb ik een creatieve coaching sessie verzorgd aan een groep mannen die gevlucht zijn naar Nederland en onderweg vreselijke dingen hebben ervaren. Middels een geleide meditatie heb ik ze gevraagd hun meest indeale toekomst te verbeelden in Schiedam en deze vervolgens te schilderen. De gesprekken die hierover onststonden waren mooi, kwetsbaar en soms ook grappig.

¨KUNST IS IN AL HAAR VORMEN EEN SOORT DIALOOG TUSSEN ONS EN ALLES WAT ER BESTAAT, OOIT HEEFT BESTAAN EN OOIT ZAL BESTAAN. KUNST ZIJN WIJ WANT WE BRENGEN ONS LEVEN OP EEN HOGER NIVEAU DOOR ONZE ENERGIE OP EEN HOGER NIVEAU TE BRENGEN DOOR HET MAKEN VAN KUNST¨

In opdracht van stichting Young Spirits heb ik een creatieve workshops verzorgd aan een groep jongeren. We begonnen de workshop met het schrijven van complimenten aan elkaar en hebben die gezamelijk besproken. Daarna volgde enkele oefeningen om je standvastiger te voelen in het dagelijks leven, door je bijvoorbeeld te gronden. Vervolgens zijn we met verf en kwasten aan de slag gegaan.

Ben jij benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf of stichting kan betekenen?

Ik heb Annelotte ontmoet bij een netwerk bijeenkomst, ik voelde een prettige uitstraling en wilde met haar graag uitproberen hoe zij een creatieve coaching sessie zou vormgeven aan een groep jongeren die met mentale problemen te kampen hadden. Daarnaast werk ik graag met ervaringsdeskundigen en naar mijn idee is Annelotte dat. Het was een verassende sessie, die nog meer opleverde dan dat ik van tevoren had bedacht. Vooral de start met de complimenten over elkaar opschrijven vond ik zo enorm aansluiten bij hoe ik de lessen ook vormgeef. Vanuit mogelijkheden en talenten kijken en dan verder ontwikkelen. Positieve feedback is veel meer helpend dan negatieve feedback. Jongeren en jongvolwassenen met een laag zelfbeeld zijn hier erg bij gebaat. Daarna moesten we elkaar natekenen zonder te kijken, dat was hilarisch en bracht een leuke draai aan kunst maken, zonder je op het resultaat te richten. Het doorbrak ook mogelijke spanningen die aanwezig waren bij de deelnemers. Ik zou graag in de toekomst
opnieuw met haar samenwerken.

M.VAN.TOLEDO – YOUNG SPIRITS

Naar aanleiding van ons gesprek over je ervaring als creatieve coach ben ik geïnteresseerd geraakt in je persoonlijke verhaal en de manier waarop je werkt. Vervolgens heb ik je workshops bijgewoond in de Kansenfabriek met de vrouwengroep. Ik was onder de indruk van je zachte karakter en de verbinding die je creëerde binnen de groep door het maken van kunstwerken. Ik heb je vervolgens gevraagd om een creatieve therapeutische sessie vorm te geven voor een groep mannen. Ik heb de samenwerking als een succes ervaren. De methode was goed, de mannen vonden het leuk en veilig.

S.ACHOUER – INCLUSIA