Wist je dat creatief bezig zijn de aanmaak van serotonine bevordert?!

Dat het maken van kunst een middel kan zijn om te verbinden, verhalen te delen, stress gevoelens verlaagd, je gedachten ordent en het daarnaast ook gewoon ontzettend leuk is!

Onlangs organiseerde ik i.s.m. Oase Rotterdam een Schilderfeestje. Met 17 man gingen we aan de slag. Eerst met wat grappige opwarmoefeningen (voor sommige mensen voelt het nog wat onwennig om creatief bezig te zijn).

Vervolgens liet ik de groep een korte geleide meditatie doen om hun meest ideale droomleven te visualiseren. Ik geloof er namelijk heilig in dat als je dit vaak genoeg doet of contact mee maakt je vanzelf stappen gaat zetten tot de realisatie ervan. Soms zelfs onbewust (weet ik uit eigen ervaring).

Na de meditatie ging iedereen aan de slag met verf en kwasten. Mooi om de dromen vorm te zien krijgen. Grappig genoeg hadden veel mensen ongeveer dezelfde dromen. Wonen in een vrijstaand huis, met zwembad, in de natuur met dieren en geliefden.

Tijdens het schilderen ontstonden er mooie gesprekken over elkaars dromen en sommige dromen waren al in een vergevorderd stadia van realisatie, hoe leuk!

Wist je dat door creatief bezig te zijn je contact maakt met je onderbewuste?! Je meer in contact staat met je intuïtie. En er daardoor hele andere, meer open gesprekken ontstaan tussen mensen. Kunst kan ook werken als een beschermer. Dat bij delen van iets moeilijks of kwetsbaars kunst een geleider kan zijn of een middel om het te delen. Hoe vet is dat?!

Een creatieve workshop kan ook goed ingezet worden als teambuilding om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Maar ook als collega´s of klasgenoten elkaar nog niet kennen kan dit een leuk en luchtige manier zijn om contact te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden?!

Het is zeker ook mogelijk om de teambuilding op locatie te organiseren.

“We vonden het erg leuk. Je wordt gedwongen om alle vaste concepten los te laten en je wordt
op een speelse manier uitgenodigd om contact met elkaar te maken.” Het beste.

a

“Heel erg fijne avond! Verbindend met de mensen om je heen. Wie weet als ik vaak genoeg naar mijn kunstwerk kijk komt mijn droom wel uit. Heerlijk weg uit je drukke gedachten en met je handen aan de slag.” Bedankt! Liefs.

L&J

“Leuke originele opdrachten die de mensen met elkaar verbindt, had dat niet verwacht. Wat een leuke verrassing was en achteraf een leuke en gezellige sfeer creëerde waardoor iedereen een praatje met elkaar maakte.”

d

“Echt superleuk was het! Heerlijk om te doen, zou ik wel vaker willen! Het was gezellig, rustgevend, lachen en verbindend.” See you next time, liefs.

L

“It was such a warm atmosphere and relaxed set up so we could all get creative. We loved the vibe and the opportunity to get out of our heads and to create something nice together.” Thank you!

S

“Dank voor de leuke en verassende avond.” Liefs.

M

“Leuk gedaan! Heel erg verbindend. Leuke interactieve opdrachten om gezellig met anderen aan de slag te gaan.” Echt een aanrader. Liefs.

L