HET IS MIJN MISSIE OM JOU WEER TE LATEN GELOVEN IN JEZELF!


Creatieve therapie / coaching is een krachtig instrument dat mensen kan helpen bij het helen van emotionele wonden, het verwerken van trauma’s en het bevorderen van hun algehele welzijn. Deze vorm van therapie maakt gebruik van verschillende creatieve oefeningen om mensen te helpen hun emoties te uiten en te verkennen op een non-verbale manier.

Soms zijn onze gevoelens zo complex of overweldigend dat we moeite hebben om ze onder woorden te brengen. Maar door middel van bijvoorbeeld kunst kunnen we die innerlijke roerselen verkennen en uitdrukken op een manier die uniek is voor elk individu. Een penseelstreek, een gedicht, een beweging – ze kunnen allemaal dienen als uitlaatklep voor onze diepste gevoelens, waardoor we ze kunnen bevrijden en er ruimte voor heling ontstaat.

Kortom, creatieve therapie biedt een unieke en krachtige benadering van heling, waarbij kunst en expressie worden ingezet als middelen om de weg naar genezing te banen. Door ons uit te nodigen om onze emoties te uiten, te doorvoelen en te omarmen, stelt creatieve therapie ons in staat om diep in ons innerlijke zelf te duiken en de weg vrij te maken voor groei, genezing en transformatie.


CREATIEVE THERAPIE / COACHING SESSIES ZIJN 1 OP 1 TE VOLGEN MAAR OOK IN GROEPEN.

Muziek en beeldende kunst kunnen mensen helen op manieren die zelfs de geneeskunde niet kan. Wanneer we ons bezighouden met kunst, maken we verbinding met de stroom van licht van het universum. Kunst is de manier om het collectieve verhaal van de mensheid te vertellen, maar het is ook een van de krachtigste manieren waarmee we ons hier op aarde met elkaar verbinden

In opdracht van stichting Inclusia heb ik een creatieve therapie sessie verzorgd aan een groep mannen die gevlucht zijn naar Nederland en onderweg vreselijke dingen hebben ervaren. Middels een geleide meditatie heb ik ze gevraagd hun meest indeale toekomst te verbeelden in Schiedam en deze vervolgens te schilderen. De gesprekken die hierover onststonden waren mooi, kwetsbaar en soms ook grappig.


Kunst is in al haar vormen een soort dialoog tussen ons en alles wat bestaat, ooit heeft bestaan en ooit zal bestaan. Kunst zijn wij want we brengen ons leven op een hoger niveau door onze energie op een hoger niveau te brengen.

In opdracht van stichting Young Spirits heb ik een creatieve therapie workshops verzorgd aan een groep jongeren. We begonnen de workshop met het schrijven van complimenten aan elkaar en hebben die gezamelijk besproken. Daarna volgde enkele oefeningen om je standvastiger te voelen in het dagelijks leven, door je bijvoorbeeld te gronden. Vervolgens zijn we met verf aan de gang gegaan.

Ik heb Annelotte ontmoet bij een netwerk bijeenkomst, ik voelde een prettige uitstraling en wilde met haar graag uitproberen hoe zij een creatieve therapie sessie zou vormgeven aan een groep jongeren die met mentale problemen te kampen hadden. Daarnaast werk ik graag met ervaringsdeskundigen en naar mijn idee is Annelotte dat. Het was een verassende sessie, die nog meer opleverde dan dat ik van tevoren had bedacht. Vooral de start met de complimenten over elkaar opschrijven vond ik zo enorm aansluiten bij hoe ik de lessen ook vormgeef. Vanuit mogelijkheden en talenten kijken en dan verder ontwikkelen. Positieve feedback is veel meer helpend dan negatieve feedback. Jongeren en jongvolwassenen met een laag zelfbeeld zijn hier erg bij gebaat. Daarna moesten we elkaar natekenen zonder te kijken, dat was hilarisch en bracht een leuke draai aan kunst maken, zonder je op het resultaat te richten. Het doorbrak ook mogelijke spanningen die aanwezig waren bij de deelnemers. Ik zou graag in de toekomst
opnieuw met haar samenwerken.

M.van.toledo – Young spirits


Naar aanleiding van ons gesprek over je ervaring als creatieve coach / therapeut ben ik geïnteresseerd geraakt in je persoonlijke verhaal en de manier waarop je werkt. Vervolgens heb ik je workshops bijgewoond in de Kansenfabriek met de vrouwengroep. Ik was onder de indruk van je zachte karakter en de verbinding die je creëerde binnen de groep door het maken van kunstwerken. Ik heb je vervolgens gevraagd om een creatieve therapeutische sessie vorm te geven voor een groep mannen. Ik heb de samenwerking als een succes ervaren. De methode was goed, de mannen vonden het leuk en veilig.

S.AChOUer – Inclusia

Annelotte is een hele lieve therapeute. Het gesprek verliep super fijn. Ik voelde dat ik echt alles aan haar kon vertellen. Ze is zelf heel open en kon me uit eigen ervaring allemaal goede tips geven. Het tekenen zelf was ook echt leuk en ik merkte meteen al een verschil in mijn eigen struggle. Er kwam meer acceptatie, zachtheid en mildheid naar mezelf. Echt heel fijn! Een aanrader voor iedereen!

J.koloski

Een hele fijne sessie gehad. Na een korte meditatie om in te checken bij mezelf liet Annelotte mij een visualisatie doen om te zien welke angst er naar boven kwam. Dat was de angst voor autorijden. Annelotte vroeg er dieper op door en al snel bleek dat de angst voortkwam uit een overtuiging van vroeger. Dat ik me niet gezien voelde. Dit gevoel komt bij mij ook omhoog als ik ga autorijden, ik ben dan bang dat ik niet gezien wordt. Middels verf heb ik toen mijn angst op papier geschilderd en later ook een meer positief beeld geschilderd. Deze hangt nu op mijn koelkast en hier kijk ik dagelijks even naar.

p.den.boer

Voordat ik deze sessie onderging, liep ik weg van bepaalde dingen die aandacht vroegen. Zaken als simpele huishoudelijke taken stelde ik steevast uit. En hoewel ik nog steeds die neiging heb, heb ik nu meer een overzicht van wat ik concreet wil bereiken. Ik zou de sessie met Annelotte omvatten als vriendelijk en informeel. Ze heeft een goed luisterend oor en weet negatieve gedachten om te schakelen naar positieve door middel van het creatieve proces, wat in dit geval inhield dat ik moest tekenen wat ik voor ogen had te bereiken. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen of schilderen, het gaat erom dat je voor jezelf visualiseert waar je uiteindelijk wilt staan.

L-van-woerkom