Wat veel mensen misschien niet weten is hoe goed en noodzakelijk het eigenlijk is om te aarden. Je zou de mens kunnen zien als lopende batterijtjes die via hun kruin verbonden zijn met het universum en via hun voeten met de aarde. Maar ja wanneer maakt men nou nog met de blote voeten contact met de aarde?

MEESTAL ALLEEN IN DE ZOMER

Als je met je blote voeten heerlijk in het zand woelt. Maar tijdens de andere seizoenen hebben we bijna altijd onze schoenen aan want ja het is best wel koud zo zonder. Zeker als hoogsensitief persoon is het goed om te aarden. De meeste hsp’ers zitten best veel in hun hoofd. En daarom goed om wat meer in je lijf te komen. Aarden (ofwel even contact maken met je lichaam) is iets wat je eigenlijk dagelijks zou moeten doen. Als ik het maar dat je even je lichaam voelt. Hoe voelt je lichaam? Ontspannen ? Gespannen?

ALS JE EEN VOL HOOFD HEBT IS HET NAMELIJK MOEILIJKER OM TE VOELEN EN DUS OOK OM CONTACT TE MAKEN MET JE INTUITIE.

Ikzelf ben best wel gevoelig voor stress, emoties van anderen, druk verkeer, straling vande computer etc. Ik ga dan vaak een park of bos in. Door in de natuur te zijn en of te wandelen voel ik me beter. Het helpt mij te ontstressen, te ontspannen en mijn gedachten te ordenen. Soms trek ik ook even mijn schoenen uit en ga dan met mijn blote voeten in het gras staan. Behoorlijk koud maar het geeft me wel heel veel ontlading. Ik voel me dan wat meer in mijn lijf zakken en vaak hoor ik mezelf zeggen hehe.

Helaas heb ik sinds een stress volle woonervaring in een woongroep, chronische buikpijn. Ook dan helpt het mij om met mijn blote voeten in het gras te gaan staan, de pijn wordt er vaak minder door.

NATUUR BRENGT HELING

Ook schijnt de kleur groen van bijvoorbeeld het gras bij te dragen aan je welzijn. De kleur groen staat immers voor heling. Dus genoeg redenen om het eens uit te proberen lijkt me ūüėȬ†En mocht je mijn verhaal nou een¬†broodje aap verhaal¬†vinden kijk dan eens deze¬†documentaire. Als je dan nog niet¬†ge√Įnspireerd¬†bent om vaker op blote voeten te lopen dan weet ik het ook niet meer. Mocht je het nu te koud vinden om dat te doen, er zijn tegenwoordig ook bare foot schoenen verkrijgbaar. Dan heb je toch een schoen aan maar met een vrij dunne zool zodat je toch meer in contact bent met de aarde.